Tauon paikka

Tauon paikka

Tauon paikka

Kiireen keskellä tuo maaginen sana, tauko tarkoittaa yhdelle kahvintuoksuista välipalaa, toiselle savukkeen mittaista hengähdystaukoa ja kolmannelle puhelimen applikaation motivoimaa taukojumppaa. Jos elämään on tassutellut nelijalkainen karvakaveri, saavat tauot uuden merkityksen ja muuttuvat uudeksi arjen rytmiksi.

Tuoreelle koiranomistajalle kahvitauon muuttuminen koiran pissalenkiksi on tuonut yllättäviä oivalluksia. Ensimmäinen ihmetyksen aihe oli, että tutuissa kadunkulmissa törmää jatkuvasti samoihin koiranulkoiluttajiin. Sama rytmi on siis monella muullakin koiranomistajalla.

Kun koirat tervehtivät toisiaan päivä toisensa jälkeen, on omistajienkin kohotettava katseet kadusta ja kanssataukoilijaa tervehditään pienen hymyn kera.

Muutaman viikon jälkeen on tervehdysten vaihtoon liitetty jo kommentit päivän säästä.  Ihmiset, joita ei ole ennen edes huomannut ja jotka eivät ole sinuun kiinnittäneet mitään huomiota ilman koiraa, ovatkin hiipineet kuin yllättäen tuttaviksi.

Toinen oivallus liittyikin koiran tuomaan seuraan. Koira tuo seuraa omalla läsnäolollaan mutta myös sosiaalisuutta, sillä koiraihmisten maailma ottaa avosylin vastaan uudet tulokkaat.

Koiran myötä asiat menevät myös uuteen perspektiiviin. Häntää iloisesti heiluttava kaveri ei voisi olla tyytyväisempi puolen tunnin kävelylenkkiin. Ihania hajuja ja jännittäviä ääniä täynnä oleva maailma riittää. Tämä on itselle hyvä muistutus, keskittyä olennaiseen.

Tauko, jota ei vietä koneen äärellä iltapäivälehtiä selaillen tai some-maailmaa seuraten, piristää aivan uudella tavalla.  Kalenteria selatessa huomaa kolmannen ihmetyksen aiheen. Myös hierojalla käynnit kireän niskan vuoksi ovat vähentyneet.

Tänäänkin on tauon paikka, ainakin kolmesti.Varaa mökkisi ja astu sisään Ruusulaaksoon