Aulanko

Hämeenlinnan Aulanko on kaunis kansallinen kaupunkipuisto, jossa on runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten  ratsastus, golf, tennis, ulkoilu, veneily, kalastelu ja kylpylän palvelut. Aulanko on Suomen vanhin matkailukeskus, jonka romanttista ilmapiiriä ovat suomifilmit hyödyntäneet yli 130 vuotta. Aulanko on Suomen toiseksi suosituin alue koko maassa Metsähallituksen hallinnoimista alueista, kävijöitä oli viime vuonna lähes puoli miljoonaa. Aulangon puistometsä julistettiin luonnonsuojelualueeksi jo vuonna 1930.

Aulanko sijaitsee lähellä Hämeenlinnan keskustaa, joten liikenneyhteydet ovat hyvät Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle ja Lahteen.

Arkkitehti W. Aspenin suunnittelemasta graniittisesta näkötornista aukeaa upeat maisemat valtakunnallisesti tunnustettuun kansallismaisemaan. Aulangon alueelta löydät ainutlaatuisia piknik alueita, joita on esim. huvimajojen ja tekolampien yhteydessä. Siellä on myös  paljon vanhoja vaahteroita, lehmuksia,  jalavia ja saarnipuita ihastuttamassa luonnossa kulkijaa.

Olympialaisten aikana v. 1952 Aulanko toimi kansainvälisten vieraiden kisakylänä.

Katso tästä Aulangon esittelyvideo:

Tutustu lisää Aulangon ja Hämeenlinnan alueeseen ja palveluihin näistä linkeistä:

visithameenlinna.fi/aulanko
luontoon.fi/aulanko
hameenlinna.fi/kansallinenkaupunkipuisto
aulangonratsastuskoulu.fi
aulankogolf.fi
aulangonrauha.fi
metsankylannavetta.fi
visithameenlinna.fi
aulangonulkoilumaja.fi
aulangontornikahvila.fi
scandichotels.fi
hopealinjat.fi
hugopark.fi
hameenlinnantennisseura.fi

Tarvitsetko välineitä luontoliikuntaan? Tai onko suunnitelmissasi retki Aulangolle, johon kaipaat apua? Muunmuassa näissä asioissa sinua palvelee:
aulankooutdoors.fi ja katajistonranta.fi

Lataa tästä  alueen kartta ja esite:
retkikartta
esite.pdf

Museoiden ystäville, mm. Sibeliuksen syntymäkoti:
Hämeenlinnan museot

Varaa mökkisi ja astu sisään Ruusulaaksoon