Syksyn satoa – onni on oma omenapuu

Syksyn satoa – onni on oma omenapuu

Vaikka omalla pihalla ei kasvakaan vielä omenapuu, voi syksyn satoa ihastellessa tehdä kaupan syysomenista herkullisia piirakoita, kakkuja tai hilloa talven varalle. Toki raikas omena on herkkua ihan sellaisenaan.

Seikkailu omena-ohjeiden viidakossa nostaa esille toinen toistaa herkullisempia leivoinnaisohjeita. Makean jälkiruoan ystävälle maistuu varmasti Valion koekeittiön testaama OmenaBrita –kakku.  Marenki ja kaneliomena -täyte tuovat herkulle ripauksen syksyn pehmeyttä.

Omenapiirakoiden reseptivalikoimassa on melkein liikaakin valinnanvaraa. Pelkästään K-Ruoka sivuston resepteissä on varattu oma osionsa omena piirakoille, joista varmasti jokainen löytää oman suosikkinsa.

Varma valinta omenasadon säilönnässä on omenahillon teko. Hillon voi maustaa kanelilla, vaniljalla, mintulla, sitruunalla tai vaikka inkiväärillä. Chilillä maustettu omenahillo toimii mainiona lisukkeena myös päivällispöydässä.

Omena taipuu moneen ja toimii myös hyvin smoothien raaka-aineena. Herkullisena ja tervellisenä välipalana maistuu esimerkiksi Jemina Aromaan reseptillä omenasmoothie.

Tai Askel Terveyteen sivuston painonpudotusta edistävä omena, meloni, kurkku smoothie

Toive omasta pihasta, jossa kasvaa omenapuu ei ole lainkaan mahdoton, sillä Ruusulaakson mökkialueella voi ikkunan alle istuttaa juuri sen puun tai kukan, joka on itselle tärkeä. Muistetaan tänään ja huomennakin, että unelmat on tehty toteutettaviksi!

Reseptit: Valio, K-Ruoka, Dansuker, Raikasta menoa, Askel Terveyteen.
Kuvat: PixabayVaraa mökkisi ja astu sisään Ruusulaaksoon