Muista ystävää jo tänään

Muista ystävää jo tänään

Liian usein pidämme elämämme peruspilareita niinä tärkeimpinä asioina ja ennen kaikkea ihmisiä itsestäänselvinä.   Ystävänpäivän lähestyessä  jää miettimäään kuinka paljon näitä tärkeitä ihmisiä muistaa vuoden aikana? Ikävä kyllä aivan liian harvoin.

Mietin vuoden alun lupauksia ja suunnitelmia ja ystävänpäivän kynnyksellä olenkin valmis heittämään suuret  lupaukset kiireen kesyttämisestä ja liikunnan lisäämisestä romukoppaan ja ottamaan tilalle pienen päätöksen käydä kahvilla ystävän kanssa joka viikko.

Pienet hetket vuoden varrella ovat niitä tärkeimpiä hetkiä, sillä kahvin tai teen äärellä jaetaan juuri tämän päivän arkea, pieniä hetkiä kiireen keskellä, ja ne ovat niitä asioita, jotka kantavat.

Muistetaan tärkeitä ihmisiä useammin kuin kerran vuodessa. Ei nosteta kynnystä kontaktiin liian suureksi. Aina ei ole aihetta suureen juhlaan tai syvällisiin keskusteluihin. Ja ilman kriisiäkin voi ystävään ottaa yhteyden. Pienen hetken jakaminen on parasta stressinhallintaa ja hyvinvoinnin hoitamista. Stressitasojenkin on tutkittu laskevan sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ystävien kesken.

Itseasiassa pieni päätös tavata ystävä viikossa muokkautuukin kiireen katkaisemiseksi, joka oli yksi vuoden päätöksistä. Ja jos kahvikupillisen muuttaa yhteiseksi lenkiksi tai treffiksi joogatunnille on kuitattu vuoden alun toinen päätös lisätä arkeen liikuntaa.

Kalenterin organisointiinkin on viikkotapaamisella vaikutusta, samalla jäsennetään päivän muita kiireitä.

Ystävät siis todella muuttavat arkea. Ja jos osa ystävistä on kaukana, voi kahvikupillinen muuttua hyvinkin virtuaaliseksi mutta eihän se haittaa mitään. Hetki ystävien kesken on se asian ydin.kuvat : PixabayVaraa mökkisi ja astu sisään Ruusulaaksoon